23 Ocak 2019 Çarşamba

SCCM ile merkezi update dağıtımında alınan “ScanAgent.log dosyasındaki – “Sources are not current.” Hatasının çözümü.


Merhaba, SCCM 1702 ve sonraki sürümler ile Client ve Server sistemlere merkezi Windows  update dağıtımı yapıyorsanız  bazı durumlar da Client veya Server sistemlerinizin dağıttığınız updateleri sağlıklı alıp almadığını veya “Update scan” süreçlerinin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmeniz gereklidir.
Yaptığım bir proje de karşılaştığım bir hata ve çözümünü paylaşıyorum.
Hata: Client sistem SCCM SUP Rolü ile iletişime geçerek  software update scan cycle  işlemini yapmıyordu.  Client sistem üzerinde  C:\Windows\CCM\logs\ dizinine gelerek kontrol ettiğim  WUAHANDLER.log dosyasının durumu aşağıdaki gibiydi.


Bu log dosyasından istediğim açıklayıcı veriyi alamadığım için kontrol ettiğim 2.log dosyası  ScanAgent.log dosyası idi. Bu log dosyasındaki hata aşağıdaki gibidir.



İlgili hatanın çözümünü aşağıdaki şekilde buldum.
\Administration\Overview\Hierarchy Configuration\Boundary Groups alanına gelerek Default Boundary Groups özelliklerine giriyoruz. >  References  sekmesine SCCM SUP rolü yüklü olan SCCM site serverımızı veya serverlarımızı ekliyoruz. Ardından client policyleri manuel tetikleyebiliriz veya bir süre sonra  Client ve Server sistemler  update Scan sürecini tetikledikten sonra scanagent.log dosyasından süreci takip edebiliriz.




Aynı sistemin ScanAgent.log dosyasına yukarıdaki işlemleri yaptıktan yaklaşık 10 dakika sonra tekrar baktığımızda sorunun çözüldüğünü aşağıdaki şekilde görebiliriz.



Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...