28 Aralık 2018 Cuma

Exchange 2013 / 2016 Üzerinde Bir kullanıcının mail gönderebileceği kişi sayısını belirleme.


Merhaba,  bazı durumlarda belirli bir kullanıcının mail göndereceği kişi sayısını sınırlamak isteriz. Örneğin bir departman yöneticisinden ekibindeki 1 personelin maksimum mail göndereceği kişi sayısının azaltılması yönünde bir talep alabilirsiniz. İşlemlere geçmeden önce organizasyon bazında maksimum mail gönderebileceğimiz kişi sayısını görüntülemek için Exchange Management Shell üzerinde aşağıdaki komutu çalıştırabiliriz.
Get-TransportConfig | fl MaxRecipientEnvelopeLimit




Örneğimize konu kullanıcının mevcut kullandığı mail gönderebileceği kişi limitini görmek isterseniz aşağıdaki komut işinize yarayacaktır.
Get-Mailbox -Identity “ozgur.senerdogan” | fl RecipientLimits




Şimdi işlemimize başlayabiliriz,  ECP (exchange Admin  Center ) açalım  ve Recipients alanından ilgili kullanıcıyı bulalım.  Kullanıcı seçili durumda iken Kalem ikonuna tıklayarak veya kullanıcı mailbox’ı üzerinde çift tıklayarak kullanıcı mailbox özelliklerine giriş yapalım.




Mailbox Features tabında  Mail Flow > View Details seçimini yapalım.
Default olarak   Recipient limit seçimi kapalıdır. Biz aktif hale getirip belirlediğimiz sayıyı girebiliriz.




Sayıyı 2 olarak belirledik. Şimdi Exchange Management Shell üzerinden bu sayıyı tekrar kontrol edelim.




İşlemimizi son olarak test edelim. 3 mail adresime mail atıyorum bu hesabımla sonuç aşağıdaki gibi.



İşlemimiz başarılı.
Yaptığımız işlem ile bir kullanıcının sadece belirlediğimiz sayıdaki alıcıya mail atmasını sağladık. Bunu organizasyon bazında yapmak isterseniz yine Exchange Management Shell üzerinde aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz. Örneğimize sayıyı 100 e çekeceğiz.
Set-TransportConfig -MaxRecipientEnvelopeLimit 100

Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...