17 Nisan 2018 Salı

Windows Server 2012 R2 RDS masaüstü görünmeme, Not Showing desktop icons Rds Users


Merhaba,  bugün karşılaştığım bir sorun ve bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Ortamınız da Server 2012 R2 üzerinde konumlandırılmış RDS ( Terminal Server ) mimariniz mevcutsa ve kullanıcılarınız RDS sunucularınıza bağlandıklarında Masaüstü ikonlarının gelmediğini ve Start menünün işlem yapmaya kapalı yani pasif durumda olduğunu iletiyorlarsa öncelikle aşağıdaki KB numaralarını paylaştığım updatelerin RDS sunucularınız da yüklü olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Microsoft’un  Ocak ve Şubat 2018 tarihlerinde release etmiş olduğu updateler olduğu için çoğu sistemde şu an yüklü olmayabilir. Şayet sizin RDS sunucularınız da ilglii updateler Yüklüyse bu updateleri Uninstall ederek RDS sunucu veya sunucularınızı restart etmeniz gerekiyor.
İlgili KB bilgileri : KB 4055001, KB 4074594 ve KB 4054980.
Ek not: Ortamınız bir Telekom operatörü, banka çağrı merkezi, sağlık grubu gibi bir sektöre hizmet eden kuruluşsa Thinclient olarak adlandırdığımız ince istemcileriniz mutlaka olacaktır bu sorunu thinclient sistemlerinizde sadece bu updateleri RDS serverlarınızdan uninstall ederek çözemeyebilirsiniz.
En güzel ve her zaman yaptığım öneri Updateleriniz için Production ortamınızdaki uygulama ve sistemleri doğrudan kurgulayarak bir Test ortamı oluşturun ve önce test ortamlarınız da update geçişlerini uygulayarak gözlemleyin :) 

Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...