22 Nisan 2018 Pazar

System Center Update Publisher SCUP 2018 Kurulumu


Merhaba, SCUP 2011 olarak hafızalarımızda yer edinen  System Center Update Publisher ürününün yeni versiyonu 26 Mart 2018 tarihi itibariyle indirilebilir duruma geldi.
SCUP nedir kısaca değinmek gerekirse, Microsoft SCCM ile Update dağıtımı gerçekleştirenlerin bildiği üzere SCCM Microsoft ürünlerinin updatelerini istemcilerinize dağıtmaktadır. Bunun haricinde kalan 3th party updateleri doğrudan göndermenize olanak tanımamaktadır. Fakat SCUP ile üreticilerin updatelerini de  SCUP + SCCM entegrasyonu sağlayarak dağıtabiliyoruz.
SCUP aşağıdaki adresten indirilebilir.
indirmiş olduğumuz SCUP aracını çalıştırıyoruz.



Kurulumu tamamladığımız zaman All Programs kısmında yeni yüklenen program olarak karşımıza çıkıyor.

SCUP Update Publisher  aracını çalıştıralım.




SCUP ilk çalıştırdığımızda bizi eski sürüm olan 2011 versiyonundan daha güzel bir arayüzle karşılıyor J




SCUP aracımızı yapılandırmaya başlayalım.
Options menüsü üzerinden konfigürasyon adımlarına başlıyoruz.
İlk yapılandıracağımız ayar  SCUP ile Local update serverın entegrasonu ve test işlemi olacak. Ayarları aşağıdaki gibi yapılandırıyoruz.
Not:  SCUP entegrasyonunu yapacağınız SCCM sunucu üzerinde WSUS yüklü ve SUP  Rolü olarak (Software Update Point ) yapılandırılmış durumda olmalıdır.






Yukarıdaki sertifika uyarısının çözümü için Regediti açıyoruz > "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Update Services\Server\Setup “ alanına geliyoruz > NEW>DWORD(32 bit) Value oluşturmaya başlıyoruz isim olarak >  EnableSelfSignedCertificates yazıyor ve Value olarak “1”  giriyoruz.



Registry ayarını ekledikten sonra >  aşağıdaki gibi Create seçeneği ile Sertifika üretebiliriz.




Üstteki resimde göreceğiniz üzere Create seçeneği ile sertifikamız oluşturulmuş durumda.
Bir diğer seçeneğe geçmek için Sol üstteki menüleri tıklayabilirsiniz.
SCUP ile SCCM  entegrasyonunu aşağıdaki gibi yapalım.



SCUP ve SCCM entegrasyonumuzu tamamladık.



SCUP ve SCCM entegrasyonu sonrasında yapılacak birkaç işlem daha var en önemlisi üretmiş olduğumuz sertifikayı  öncelikle yüklemeyi yaptığımız sunucuya sonrada ortamımızdaki Clientlara göndermemiz gerekli ama o kısımlara bu makale de değinmiyorum.
SCUP ile Updatelerini  gerçekleştirebileceğimiz vendor ürünlerine aşağıdaki gibi ulaşabilirsiniz.
SCUP > Catalogs Workspace >  Add catalogs  aşağıdaki resimde göreceğiniz üreticiler ve onlara ait ürünlerin listesi mevcuttur.  SCUP 2011 ürününde Fujitsu üreticisi yoktu yeni versiyonda mevcut görünüyor.





Gelelim yazımızı bitirmeden aklınıza gelebilecek bazı sorulara J SCUP da olmayan üreticilerin updatelerini nasıl dağıtabilirim diyebilirsiniz cevabı basit Bunun için aşağıdaki siteleri ziyaret edebilirsiniz. Manage Engine firmasının Patch Connect Plus ürünü yaygın olarak kullanılıyor.
Aşağıdaki ürünlerin Lisanslı olduğunu belirtmekte yarar var J

Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...