9 Aralık 2020 Çarşamba

Windows Admin Center File Server Extension.

Merhaba,  Windows Admin Center yeni versiyonu ile birlikte File Server yönetim işlemlerimizi de WAC arayüzü üzerinden yapabiliyoruz.

https://aka.ms/WACDownload   linki üzerinden en güncel sürümü download ederek kurulumu gerçekleştirilebilirsiniz.

Windows Admin Center arayüzüne giriş yaptıktan sonra > Settings > Extensions >   Files& File Sharing extension kurarak File Server yönetimini yapmaya başlayabiliriz.



Extension kurulumu sonrası File Server olan Sunucusunu inceleyelim.



Sunucumuzda  Açık olan paylaşımları görebilmekteyiz.  Current Users  bölümünde ilgili paylaşımlara aktif olarak bağlı user sayısı yer almakta.

SMBv1 ile ilgili uyarımız mevcut. SMBv1 yüklü olduğunu dilersek aynı ekrandan SMBv1 özelliğini kaldırabileceğimizi belirtmekte.

Herhangi bir Paylaşım üzerindeyken Edit Share dediğimiz takdirde paylaşım özelliklerini görüntüleyebiliyoruz veya ayarlarında değişiklik yapabiliyoruz.


New Share seçimi ile üzerinde çalıştığımız File Server içerisinde Ortak alan oluşturarak ilgili gruplara permission set edebiliyoruz.



Windows Admin Center Versiyon veya Extension update ile birlikte yeni özelliklerin ekleneceğini düşünüyuorum. Core Tabanlı çalışan Windows File Serverlarınızı GUI üzerinden yönetmek için alternatif olabilir.

Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...