14 Aralık 2020 Pazartesi

SCCM / MECM Windows Admin Center Entegrasyonu.

Merhaba,  SCCM / MECM ürününü Windows Admin Center Extension ile nasıl yöneteceğimizi inceleyeceğiz. Güncel sürüm Windows Admin Center kurulum dosyasına  aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://aka.ms/WACDownload download linki.

Öncelikle  Configuration Manager Extension’ını kurmamız gerekiyor. WAC > Settings > Extensions >  Configuration Manager Client >  Install seçimi ile Extension kurulumunu yapalım.


İlgili Extension kurulumu sonrası SCCM Agent yüklü Sunucu veya Clientlarımızdan bir tanesine Windows Admin Center arayüzü üzerinden erişerek sekmeleri kontrol edebiliriz.


Üstteki sekmede göreceğiniz üzere  Control panel içerisinde yer alan  Configuration Manager Agent’ın aynısı. Tek fark  İlgili cihaza bağlanmak yerine bu ekrandan aynı sekmeleri kontrol edebiliyor olmamız.

Özellikle Logs kısmı  Troubleshooting sırasında işimize çok yarayacak gibi duruyor.


Üstteki resimden anlaşılacağı üzere ilgili SCCM Agent üzerindeki tüm logları görebiliyoruz. Preview Log seçimi ile logu doğrudan okuyabilirken Download Log seçimi ile ilgili log dosyasını cihazımıza kaydedebiliyoruz. SCCM ile Troubleshooting sırasında Log’lardan faydalandığımız için büyük kolaylık gibi duruyor.

Bir diğer önemli ekran olan Deployment Monitoring  Tool ile dağıtım durumlarınızı kontrol edebilirsiniz.


Updatelerin içerisinde yüklü olan veya Missed durumdaki updateleri de görebilirsiniz.

Site kısmı ise yine önemli SCCM geçişlerinde Site kodu değişikliği yapacaksanız. Bu kısım işinize yarayacaktır.



Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...