25 Ağustos 2020 Salı

SCCM / MECM 2002 Client Agent kurulumu esnasında alınan “Failed to get DP locations as the expected version from MP 'http://SCCM01.anadolu.local'. Error 0x87d00215” Çözümü

Merhaba,  SCCM veya yeni adıyla Microsoft Endpoint Configuration Manager 2002 ile Client agent kurulumu sırasında üstteki hatayla karşılaşmanız halinde kontrol etmeniz gerekenlerden bahsedeceğim.

SCCM sunucudaki  İlgili CCM log dosyası içeriği. İlgili log dosyasını CMTRACE ile açmayı unutmayınız.


İlgili hatayı çözerken SCCM sunucunun yeni kurulduğu için Boundary ve Boundary Grupların  oluşturulmadığını oluşturulmayı atlandığını fark ettim. Bildiğiniz üzere SCCM ile yöneteceği cihazların iletişimi  Boundary’ler aracılığıyla sağlanır.

Üstteki resimde göreceğiniz üzere oluşturulmuş olan herhangi bir Boundary mevcut değil. SCCM kurulumu sonrası ilk yapılması gereken işlemlerin başında Boundary ve Boundary grupların oluşturulması gelmektedir.

Aynı ekranda Create Boundary seçimini yapıyoruz ve ayarları aşağıdaki gibi ip adresi aralığını kendi yapımıza uygun olmak kaydıyla giriyoruz.


Şimdide Boundary group oluşturalım.

Boundary groups sekmesine geçerek Create Boundary Group seçimi ile ilerleyelim.

Boundaries sekmesinde add seçimi ile oluşturmuş olduğumuz ve bu gruptan iletişim kurmasını istediğimiz boundary’leri eklememiz gerekiyor.

Oluşturmuş olduğumuz Boundary Group özelliklerine girip References sekmesinde aşağıdaki ayarı da yapmamız gerekiyor.


Tüm bu işlemlerden sonra Client agent işlemlerini tekrar tetikleyebiliriz.


Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...