21 Nisan 2020 Salı

Windows Server 2019 üzerinde Windows Admin Center ile LDAP Yönetimi.


Merhaba,  Windows server 2019 domain yapınız da  Windows Admin Center ile Active directory yönetimini gerçekleştirebiliyoruz.  Bunun için Windows Admin Center üzerine  Extension  yüklememiz gerekiyor.
Hızlıca yapımıza bakalım.
Test Sunucum Server 2019 Datacenter Edition. Üzerinde Active directory domain services rolü yüklü.



İlgili sunucuma Windows Admin Center üzerinden eriştiğimde  Active Directory yönetimi mevcut değil.



Windows Admin Center üzerinde settings  alanına giderek  Extensions bölümünden  Active Directory  extension bularak  Install dememiz gerekiyor.



Kurulum sonrası  aynı ekranda  Installed Applications alanında  kurulu extensionlar arasında görebilirsiniz. Kurulu olan extensionların içerisinde update olması gerekenlerin de bu alandan kontrolünü sağlayabilirsiniz.




Windows Admin Center  ile aktif dizin sunucumuzu yönetirken  active directory yönetim bileşeninin de geldiğini görebiliriz.
Bu alandan  dsa.msc lie yaptığımız işlemlerin tamamını yapabiliyoruz.



AD tarafında Delegasyon kullanıyorsanız  delegasyon verdiğiniz kullanıcılara windows admin center üzerinden aktif dizine erişim sunarak  DC’ye erişmelerini engelleyebilirsiniz.  Gerekliliği sizin IT  iç yapınızın güvenlik belirteçleriyle orantılı olacaktır.

Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...