12 Ocak 2017 Perşembe

Server 2012R2 RDS Web Access Giriş Ekranında Domain ismi alanı nasıl Kaldırılır ?

RDS Web Access Giriş Ekranında Domain ismi alanı nasıl Kaldırılır ?    
Merhaba, Terminal Serverlarınızın olduğu ortamlar da artık kullanıcılarımız Terminal üzerinde çalışan yani RDS sunucularımız üzerindeki uygulamalara Web Access arayüzünden erişiyorlar. RDS Web Access  penceresinde giriş yaparken normal şartlar altında  Domain\User name  bilgilerini kullanıcılarımız yazarak RDS Web Access arayüzüne oturum açarak uygulamalarını çalıştırıyorlar. Domain bilgisini yazma kısmını ben çok kullanışlı ve kullanıcı dostu olarak görmüyorum. Bugünkü makale konumuzda bu alanı nasıl kaldırabileceğimizi ele aldım.
Öncelikle Default ayarlar da RDS Web Access arayüzü bizi aşağıdaki gibi karşılıyor.

Kullanıcı adınızın başına Domain Netbios name Bilgisi girmenizi zorunlu kılıyor. Sadece kullanıcı adı yazmanız halinde vereceği hata aşağıdaki gibidir.


Şimdi gelelim öncelikle domain netbios name bilgisinin girişini kaldırmaya.
RDS sunucumuza gidiyoruz ve  C:\Windows\Web\RDWeb\Pages  dizinine kadar geliyoruz.  İşleme başlamadan önce webscripts-domain   dosyasının yedeğini alalım. Sonrasında ilgili dosyayı Notepadaracılığıyla  düzenleyelim.


Değiştireceğimiz değer  : varstrDomainName = “”;
Bu alana Domain ismimizin NETBIOS name bilgisini yazıyoruz.  : var strDomainName = “MSHOWTO”;
Orijinal Hali aşağıdaki gibidir.


Domain bilgisini eklediğimiz alan aşağıdadır.



Bu işlemden sonra PowerShell üzerinde IISreset komutunu çalıştırmanız yeterli. RDS web Access e sadece username bilginizi yazarak giriş yapabilirsiniz.
Peki şimdi gelelim  RDS Web Access üzerinden Domain\User Name alanındaki Domain kısmını kaldırmaya.
RDS Sunucumuza geliyoruz ve sırasıyla C:\Windows\Web\RDWeb\Pages\en-US  dizinine kadar ilerliyoruz.  İşleme başlamadan önce Login.aspx dosyamızı yedekleyelim.


Login.aspx dosyasını Notepad yardımıyla açarak aşağıdaki satırı değiştirelim.
conststringL_DomainUserNameLabel_Text = “Domain\\user name:”;


İlgili satırdan Domain alanını siliyorum ve Türkçe olması için user name kısmını Kullanıcı Adı olarak değiştiriyorum. Satırın güncel hali aşağıdadır


Bu işlemden sonra dosyayı Save ile kaydediyorum ve IISReset komutunu powershell de çalıştırarak IIS servisini restart ediyorum.  Şimdi test etme  zamanı J


İşlemimiz başarılı J görüldüğü üzere kullanıcılarımız artık RDS web Access arayüzüne giriş yaparken Türkçe ve sadece kullanıcı adlarını girmelerini isteyen ekran kendilerini karşılayacak.
Faydalı olması dileğiyle.








Hiç yorum yok:

Unlinked Durumda olan GPO'ları listeleme

 Merhaba, Büyük yapılarda veya çoklu AD Domain ortamlarında Merkezi yönetimi kolaylaştırmak için Group Policy Object işimizi oldukça kolayla...