31 Mart 2018 Cumartesi

VMware VCenter Converter üzerinde alınan Permission to perform this operation was denied Hatasının çözümü.


Merhaba,  çalıştığımız şirketlerde genellikle Sanallaştırma platformlarını yönetiriz ve kullanırız. VMware dünya genelinde yaygın olarak kullanılan sanallaştırma dünyasının lideri olarak hafızalarımızda yer edinse de Microsoft’un sanallaştırma çözümü olan Hyper V platformunu kullanan şirket, kullanıcı sayısı pek de az değil J  Genellikle P2V olarak bildiğimiz  Fiziksel den sanala çevirme işlemini uygularız. Fakat bazı durumlar da Vmware ürününden Hyper V ürününe veya tam tersi bizim örneğimizde olduğu gibi performans vb bir çok nedenden ötürü Hyper V platformundan VMware platformuna geçmemiz gerekebilir.  Danışmanlık verdiğim bir yapıda Hyper V den VMware ürününe geçiş projesi kapsamında Hyper V üzerinde çalışan bir sanal sunucuyu Convert ederken aşağıdaki gibi bir hata aldım. Bildiğiniz üzere en sağlıklı yöntem VMware VCenter Converter ürünü ile  V2V dediğimiz  bir sanal platformdan başka bir sanallaştırma platformuna  geçişleri yapabilmekteyiz.
Hyper V rolü yüklü ve üzerinde sanal sunucuların çalıştığı fiziksel sunucuya local olarak  VCenter Converter Standalone yazılımını yükledikten sonra  Hyper V platformu üzerinde çalışan ve ShutDown durumda olan bir sanal sunucuyu seçip Next dediğimde aşağıdaki hata ile karşılaştım.



Conversion işlemini yapmak için Hyper V Sunucuya logon olduğum user accountum domain admin yetkisine sahip olduğu için yetkisel bir problem direk olarak aklıma gelmedi.

Fakat conversion işlemine başladığımda ilk ekran olan Kaynak sanallaştırma platformu sunucusu seçim ekranında girdiğim credential sunucunun localinde bulunan “Administrator” kullanıcısı olmamasından bu hata ile karşılaştığımı fark ettim.


Üstteki ekranda girmiş olduğum kimlik bilgileri domainde mevcut ve domain admin yetkisine sahip bir usera ait. Fakat çözüm için aşağıdaki metodu uyguladım ve başarılı oldu.


VMware ortamına taşıyacağınız kaynak sanal sunucuyu üzerinde barındıran Hyper V Host sunucunun localindeki “Administrator” kullanıcısı ve şifresi ile Next tıklayarak devam etmeniz halinde  ilk ekran görüntüsünde karşınıza çıkan hata tekrar çıkmayacaktır.

Hiç yorum yok:

VMware ESXI Custom Vendor ISO

 Merhaba, HPE Lenovo Dell gibi üreticilerin fiziksel sunucularına ESXI kurmak isterseniz Üreticiye özel hazırlanmış Custom ESXI ISO'Ları...